Fırında Tavuk Köfte, Brüksel Lahanası Ve Kereviz
Fırında Tavuk Köfte, Brüksel Lahanası Ve Kereviz Tanımı İçin Malzemeler
Tavuk köfte:
- 500 gram tavuk kıyma
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 5-6 kol maydanoz
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Garnitür:
- 20-25 brüksel lahanası
- Küçük uzunluk kereviz
Salçalı su:
- 2 yemek kaşığı salça
- 4 çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 diş sarımsak rendesi
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için:
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Fırında Tavuk Köfte, Brüksel Lahanası Ve Kereviz Tanımı Nasıl Yapılır?
- Köfte harcı için soğan ve maydanoz ince doğranır, öteki materyallerle birlikte kıymaya eklenip yoğrulur.
- Avuç içi su ile ıslatılarak köftelere yuvarlak hal verilir ve yağda kızartılır. ”.
- Hazır olan köfteler porselen tepsiye konur.
- Diğer tarafta brüksel lahanalar, köftenin kızardığı yağda 1-2 dakika sotelenip tepsiye alınır.
- Kerevizin kabuğu soyulup küp biçiminde doğranır ve birebir tepsiye eklenir.
- Salça, yağ, tuz, baharat ve su karıştırılıp tepsideki karışımın üzerine dökülür.
- 200 derecelik fırının orta rafında, 1-2 defa fazla ezmeden karıştırmak kuralıyla yaklaşık 1 saat 10 dakika pişirilir.
Afiyet olsun.
Fırında Tavuk Köfte, Brüksel Lahanası Ve Kereviz Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















