Fırında Tavuk Köfte, Brüksel Lahanası Ve Kereviz

Fırında Tavuk Köfte, Brüksel Lahanası Ve Kereviz Tanımı İçin Malzemeler

Tavuk köfte:

  • 500 gram tavuk kıyma
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 5-6 kol maydanoz
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Garnitür:

  • 20-25 brüksel lahanası
  • Küçük uzunluk kereviz

Salçalı su:

  • 2 yemek kaşığı salça
  • 4 çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 diş sarımsak rendesi
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kızartmak için:

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Fırında Tavuk Köfte, Brüksel Lahanası Ve Kereviz Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Köfte harcı için soğan ve maydanoz ince doğranır, öteki materyallerle birlikte kıymaya eklenip yoğrulur.
  2. Avuç içi su ile ıslatılarak köftelere yuvarlak hal verilir ve yağda kızartılır. ”.
  3. Hazır olan köfteler porselen tepsiye konur.
  4. Diğer tarafta brüksel lahanalar, köftenin kızardığı yağda 1-2 dakika sotelenip tepsiye alınır.
  5. Kerevizin kabuğu soyulup küp biçiminde doğranır ve birebir tepsiye eklenir.
  6. Salça, yağ, tuz, baharat ve su karıştırılıp tepsideki karışımın üzerine dökülür.
  7. 200 derecelik fırının orta rafında, 1-2 defa fazla ezmeden karıştırmak kuralıyla yaklaşık 1 saat 10 dakika pişirilir.

Afiyet olsun.

Fırında Tavuk Köfte, Brüksel Lahanası Ve Kereviz Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tam Ölçülü Su Böreği Tarifi
Köfteli Patlıcan Sarma
Borcam Pastası
Sebze Soslu Makarna (Videolu)
Kahveli Bisküvi
Hurmalı Kek (Şekersiz)
Hdabla | © 2025 |