Fırında Tavuk Ciğer

Fırında Tavuk Ciğer Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk ciğer
- 10-15 adet arpacık soğan
- 5-6 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı kimyon
Fırında Tavuk Ciğer Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk ciğerleri güzelce damarlarında ayıklayıp 1 yemek kaşığı sirke eklediğiniz kabın içinde 2-3 dakika bekletin.
- Daha sonra güzelce bir kaç kez yıkayıp süzgeçe alıp suyunu süzdürün.(tamamen suyunun süzülmesi gerekiyor).
- Süzülen ciğerleri fırın tepsisine alıp baharatları ekleyip güzelce karıştırın.
- Son olarak arpacık soğan ve sarımsakları soyup üzerine koyun.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında suyunu çekip yağını salana kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
Fırında Tavuk Ciğer Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





