Fırında Tavuk Baget (Mangal Tadında)
Fırında Tavuk Baget (Mangal Tadında) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet tavuk baget
- 2 adet orta uzunluk patates
Sosu için;
- 4 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 tatlı kaşığı biber salçası (tercihinize nazaran acı yahut tatlı biber salçası tercih edebilirsiniz. ben tatlı biber salçası tercih ettim.)
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1/2 (yarım) çay kaşığı köri
- 1/2 (yarım) çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz (tuzu tercihinize ve sıhhat durumunuza nazaran kullanabilirsiniz)
Fırında Tavuk Baget (Mangal Tadında) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuk bagetlerin üzerine çizikler atalım ve hazır duruma getirelim. (bagetleri katiyen yıkamayalım. Biliyorsunuz rastgele bir yerinde bir enfeksiyon var ise öbür kesimlerde bulaşır).
- Derin bir kapta tercih ettiğimiz baharatları, salçayı ve zeytin yağını karıştırıp sosumuzu açalım.
- Son adım olarak tavuk bagetleri ve dilimlediğimiz patatesleri sosun içine atıp güzelce karıştıralım.
- Bagetleri sosun içinde 1-3 saat ortası buzdolabında dinlendirip o halde pişirmek lezzet katıyor, lakin durum acil olarak pişirmeniz gerekiyorsa şayet sosladıktan sonra fırın tepsi yahut borcamın içine koyup fırına verebilirsiniz.
- Son bir ayrıntı, yemeğimizin kurumadan pişmesi için yağlı bir kağıdı ıslatalım ve üzerine kapatalım.
- Bu halde bagetler kurumadan pişecektir.
- Yemeğimiz piştikten sonra isterseniz 5-10 dakika ortasında üzerine örttüğünüz yağlı kağıdı alıp kızarmasını sağlayabilirsiniz.
- Borcam yahut fırın tepsinizin altına yağlı kağıt koymayı unutmayınız. Deneyecek arkadaşlara şimdiden afiyetler olsun.
- Not; Ben sosun içinde rastgele bir acı baharat kullanmadım. Tercihinize nazaran acı baharatlardan kullanabilirsiniz. Lakin kullandığınız acı baharatın yemeğin önüne geçmesine müsaade vermeyin.
Fırında Tavuk Baget (Mangal Tadında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








