Fırında Tavuk

Fırında Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • Parçalanmış tavuk göğsü ve kanadı
  • 2 adet kapıya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 orta uzunluk patates

Sos için:

  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Fırında Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle eti doğruyoruz.
  2. Etin üzerine yoğurt ve baharatları ekleyip 20 dk dinlendiriyoruz.
  3. Et dinlenme esnasındayken zerzevatları teker teker yarım ay halinde doğruyoruz.
  4. Dinlenen etinizi çıkarıp sebzeLerle harmanlıyoruz .
  5. Daha sonra borcama koyuyoruz , 200 derece evvelden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin ve afiyet olsun.

Fırında Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soslu Çıtır Börek (Vidolu)
Kavala Kurabiyesi
İmparator Kahvesi (Bayram Harmanı)
Soslu Elmalı Kek
Bisküvili Truff
Lokmalık Tarçınlı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |