Fırında Tavuk
Fırında Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- Parçalanmış tavuk göğsü ve kanadı
- 2 adet kapıya biber
- 2 adet yeşil biber
- 2 orta uzunluk patates
Sos için:
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Fırında Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle eti doğruyoruz.
- Etin üzerine yoğurt ve baharatları ekleyip 20 dk dinlendiriyoruz.
- Et dinlenme esnasındayken zerzevatları teker teker yarım ay halinde doğruyoruz.
- Dinlenen etinizi çıkarıp sebzeLerle harmanlıyoruz .
- Daha sonra borcama koyuyoruz , 200 derece evvelden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin ve afiyet olsun.
Fırında Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








