Fırında Tahinli Tatlı

Fırında Tahinli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram un
  • 20 gram tuz
  • 30 gram maya
  • 100 ml su
  • 500 gram tahin
  • 100 gram şeker
  • 25 gram tereyağı

Üstü için;

  • Çikolata sosu
  • Ceviz
  • Antep fıstığı
  • Fındık
  • Kivi
  • Muz
  • Çilek

Fırında Tahinli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 500 gr un ,30 gm maya ,20 gr tuz, 100 ml su ile hamuru yoğuruyoruz ve hamur kulak göğsü yumuşaklığına gelesiye kadar yuğurmaya devam ediyoruz.
  2. 120 gr halinde bezelere ayırıyoruz ,bundan sonra dinlenme ye alıyoruz,üstünü bez yahut strec filimle örtüyoruz.
  3. Hamuru düz bir biçimde açıyoruz ve 110 gm tahini hamura yediriyoruz. 25 gram içine şeker ekliyoruz ve hamuru sarıyoruz.
  4. İkinci adım düz ve yuvarlak hala gelinceye kadar açıyoruz.
  5. Üstüne 100 gm tahin ekliyoruz 75 gm şeker üstüne ve 25 gm tereyağı ve fırına yoluyoruz.
  6. Fırın derecesi 250 derecede halinde 15 dakika fırında pişiriyoruz, dikkat edin çabucak yanabilir.
  7. Süsleme için kivi, muz, çilek kuLlandım, üstü için çikolata sosu frambuaz koyabilirsiniz.

Fırında Tahinli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kinoalı Semiz Otu Salatası
Terbiyeli Sebzeli Tavuk Çorbası
Frambuazlı Kırıntı Muffin Kek (Videolu)
Buzluk İçin Porsiyonluk Cheesecake Tarifi (Videolu)
Karnabahar Mücveri ( Köftesi)
Bol Kaşarlı Tost
Hdabla | © 2025 |