Fırında Sütlaç
Fırında Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
- Yarım su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı su
- Yarım su bardağı süt (nişastayı açmak için)
Fırında Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile orta ateşte orta ara karıştırarak pirinçler yumuşayıp pişene kadar haşlayalım. Çok az sulu kalacaktır.
- Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü ve vanilyayı ek edip karıştıralım ve 15 dakika kadar kaynamaya bırakalım.
- Uygun bir kaseye nişastamızı alalım üzerine sütü ekleyerek topal kalmayacak biçimde karıştırarak çözdürelim.
- Kaynayan sütün üzerine şekeri ve nişastalı sütü ekleyelim ve orta ara karıştırarak karışım yoğunlaşana kadar yaklaşık 10 dakika pişirelim.
- Koyulaşan sütlacımızı ocaktan alalım, fırın kaplarımıza paylaştırarak fırın tepsisine yerleştirelim.
- Fırın kaplarının yarısına gelecek halde tepsiye su dolduralım.
- Ardından sütlaçlarımızı evvelden ısıtılmış 180 derece fırında en üst rafta kızarmaya bırakalım.
- Sütlaçlarımızın üzeri kızardıktan sonra fırından alalım, 10 dakika kadar oda ısısına gelmeleri için bekletelim daha sonra dinlenmeleri için buzdolabına kaldıralım.
- 2-3 saat kadar buzdolabında dinlenen fırında sütlaçlarımızı dolaptan alalım, üzerlerini dilediğimiz biçimde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.
Fırında Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






