Fırında Sütlaç

Fırında Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt

Fırında Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile pirinçler yumuşayıp pişene kadar haşlayın biraz sulu bırakalım.
  2. Diğer gereçleri ekleyelim ve sütlacı pişirelim. Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü, vanilyayı ek edip kaynatın.
  3. Öncelikle bir kap içerisinde nişasta ve sütü (suyu) pürüzsüz kıvam alıncaya kadar karıştırın.
  4. Karışım kaynamaya başlayınca şekeri ve yarım su bardağı sütle karıştırdığınız 3 yemek kaşığı buğday nişastasını ek ediniz. 10-15 dk. Daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
  5. Sütlaçları fırına sürelim. Fırın için uygun ısıya sağlam sütlaç kaselerine sütlaçlarınızı paylaştırın.
  6. Tepsinize soğuk su doldurun ve sütlaç kaplarını fırın tepsinize dizin tepsideki su sütlaç kaplarının yarısına kadar gelecek halde ayarlayın.
  7. Tepsiyi fırınınızın en üst rafına yerleştirin.
  8. 200 derecede, sütlaçlarınız kızarana kadar fırınlayın. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun🌸🎀.

Fırında Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İrmik Tatlısı
Kahvaltının En Sağlıklı Hali Yulaf
Ispanaklı Yeşilim Tatlısı
Antep Fıstıklı Trileçe (Ala Trileçe)
Kabak Havuç Mezesi
Fincan Poğaçası
Hdabla | © 2025 |