Fırında Sütlaç

Fırında Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı pirinç
- 2 su bardağı su
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
- 1 buçuk su bardağı şeker
- 3 kaşık buğday nişastası
Süslemek için;
- Ufalanmış fındık
Fırında Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yarım su bardağı pirinç ve 2 su bardağı suyu başlamaya bırakıyoruz.
- Su çekip pirinçler pişince 1 litre sütten 1 bardağını nişastaya karıştırmak üzere ayırıyoruz ve kalan sütü ve vanilyayı ekliyoruz.
- Başka bir kasede ayırdığımız sütü ve 3 kaşık nişastayı eritiyoruz.
- Süt kaynayınca nişastalı karışımı sütün içine karıştırıyoruz.
- Şekeri ekliyoruz. Kıvam alıncaya kadar karıştırıyoruz.
- Kıvam alan sütlacımızı toprak kaplara koyuyoruz.
- Fırın tepsisinin yarısına kadar şu koyuyoruz ve toprak kaplarımızı tepsiye yerleştiriyoruz.
- 180 derecede yalnızca üst ayarda üstü kızarana kadar bekletiyoruz.
- Ben üstünü fındıkla süsledim siz istediğiniz üzere servis edebilirsiniz afiyet olsun ☺.
Fırında Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
