Fırında Sütlaç

Fırında Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 3 kaşık buğday nişastası

Süslemek için;

  • Ufalanmış fındık

Fırında Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yarım su bardağı pirinç ve 2 su bardağı suyu başlamaya bırakıyoruz.
  2. Su çekip pirinçler pişince 1 litre sütten 1 bardağını nişastaya karıştırmak üzere ayırıyoruz ve kalan sütü ve vanilyayı ekliyoruz.
  3. Başka bir kasede ayırdığımız sütü ve 3 kaşık nişastayı eritiyoruz.
  4. Süt kaynayınca nişastalı karışımı sütün içine karıştırıyoruz.
  5. Şekeri ekliyoruz. Kıvam alıncaya kadar karıştırıyoruz.
  6. Kıvam alan sütlacımızı toprak kaplara koyuyoruz.
  7. Fırın tepsisinin yarısına kadar şu koyuyoruz ve toprak kaplarımızı tepsiye yerleştiriyoruz.
  8. 180 derecede yalnızca üst ayarda üstü kızarana kadar bekletiyoruz.
  9. Ben üstünü fındıkla süsledim siz istediğiniz üzere servis edebilirsiniz afiyet olsun ☺.

Fırında Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Puf Puf Mini Pizzalar
Kıymalı Rulo Patates
Ek Gıda Dönemi Hızlı Kahvaltı
Ballı Soğuk Kahve
Sucuk Burger
Pizza Kraker Tadında Tuzlu Kurabiye
Hdabla | © 2025 |