Fırında Sulu Açık Tavuk (Aşırı Pratik Ve Lezzetli)

Fırında Sulu Açık Tavuk (Aşırı Pratik Ve Lezzetli) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 bütün tavuk
  • 1,5 kg patates
  • 2 orta uzunluk mor soğan(isteğe bağlı beyaz da olur)
  • 5 diş sarımsak

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1’er tatlı kaşığı pul biber
  • Tatlı-acı toz biber
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı su (sonradan eklenecek,az sulu isteyen ölçüsü azaltabilir)
  • Yarım limon suyu

Fırında Sulu Açık Tavuk (Aşırı Pratik Ve Lezzetli) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patates ve soğanlarımızı temizleyip incecik dilimleyerek tanımımıza başlayalım.
  2. Yağladığımız fırın tepsisine dilimlerimizi yerleştirelim.
  3. Üzerine sarımsak dilimlerini de ekleyelim.
  4. Tavuğumuzu ortadan ikiye bölerek iç kısmını alalım.
  5. Boyun ve kafes kısmını aldığımız tavuğumuzun iç kısmına sos gereçlerini karıştırıp masaj yaparak yedirelim.
  6. Sebzelerin üzerine yerleştirelim.
  7. Üst kısmına da sostan sürelim.
  8. Son olarak kalan sosa isteğe göre(2 çay bardağı kullandım) su ilavesiyle tepsiye boşaltalım.
  9. Önceden ısıtılmış 200 derecede fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 1 saat pişirelim.
  10. Pişen yemeğimizi fırından alıp servis edelim. Afiyet olsun.

Fırında Sulu Açık Tavuk (Aşırı Pratik Ve Lezzetli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırın Tepsisinde 4 katlı Kolay Yaş Pasta ( Kalıp Kullanmadan)
Domates Çorbası
Mozaik Pasta
Saç Kavurma Tarifi
Çarliston Biber Mezesi
Şekilli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |