Fırında Sulu Açık Tavuk (Aşırı Pratik Ve Lezzetli)
Fırında Sulu Açık Tavuk (Aşırı Pratik Ve Lezzetli) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 bütün tavuk
- 1,5 kg patates
- 2 orta uzunluk mor soğan(isteğe bağlı beyaz da olur)
- 5 diş sarımsak
Sosu için:
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1’er tatlı kaşığı pul biber
- Tatlı-acı toz biber
- Tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı su (sonradan eklenecek,az sulu isteyen ölçüsü azaltabilir)
- Yarım limon suyu
Fırında Sulu Açık Tavuk (Aşırı Pratik Ve Lezzetli) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patates ve soğanlarımızı temizleyip incecik dilimleyerek tanımımıza başlayalım.
- Yağladığımız fırın tepsisine dilimlerimizi yerleştirelim.
- Üzerine sarımsak dilimlerini de ekleyelim.
- Tavuğumuzu ortadan ikiye bölerek iç kısmını alalım.
- Boyun ve kafes kısmını aldığımız tavuğumuzun iç kısmına sos gereçlerini karıştırıp masaj yaparak yedirelim.
- Sebzelerin üzerine yerleştirelim.
- Üst kısmına da sostan sürelim.
- Son olarak kalan sosa isteğe göre(2 çay bardağı kullandım) su ilavesiyle tepsiye boşaltalım.
- Önceden ısıtılmış 200 derecede fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 1 saat pişirelim.
- Pişen yemeğimizi fırından alıp servis edelim. Afiyet olsun.
Fırında Sulu Açık Tavuk (Aşırı Pratik Ve Lezzetli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












