Fırında Soslu Tavuk Kanat Ve Pirzola
Fırında Soslu Tavuk Kanat Ve Pirzola Tanımı İçin Malzemeler
- 750 gram tavuk pirzola
- 750 gram tavuk kanat
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
Fırında Soslu Tavuk Kanat Ve Pirzola Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir kasede yoğurt, zeytinyağı, salça, tuz ve baharatlar yeterlice karıştırılır. Tavuk kanat ve pirzolaya hazırladığımız sos ek edililerek güzelce karıştırılır. Üzeri streçle kapatılır ve buzdolabında iki saat kadar dinlendirilir.
- Yağlı kağıt serilmiş uygun bir fırın tepsisine tavuklar dizilir.
- Önceden ısıtılmış 200-220 °c fırında 35-40 dk kadar üzerleri nar üzere kızarana kadar denetimli pişirilir. Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.
Fırında Soslu Tavuk Kanat Ve Pirzola Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















