Fırında Soslu Tavuk Kanat Ve Pirzola

Fırında Soslu Tavuk Kanat Ve Pirzola Tanımı İçin Malzemeler

  • 750 gram tavuk pirzola
  • 750 gram tavuk kanat
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Fırında Soslu Tavuk Kanat Ve Pirzola Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir kasede yoğurt, zeytinyağı, salça, tuz ve baharatlar yeterlice karıştırılır. Tavuk kanat ve pirzolaya hazırladığımız sos ek edililerek güzelce karıştırılır. Üzeri streçle kapatılır ve buzdolabında iki saat kadar dinlendirilir.
  2. Yağlı kağıt serilmiş uygun bir fırın tepsisine tavuklar dizilir.
  3. Önceden ısıtılmış 200-220 °c fırında 35-40 dk kadar üzerleri nar üzere kızarana kadar denetimli pişirilir. Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.

Fırında Soslu Tavuk Kanat Ve Pirzola Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Fit Marul Dürüm
Kahveli Çikolatalı Kurabiye
Pratik Lahmacun
Haşhaşlı Limonlu Top Kek
Karnabahardan Köfte (Aşırı Lezzetli)
Nefis Pırasa Tarifi
Hdabla | © 2025 |