Fırında Soslu Tavuk Göğsü

Fırında Soslu Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 2 kaşık yulaf unu
  • 4 dilim ince kaşar peyniri
  • 5-6 defne yaprağı

Sos:

  • 5 yemek kaşı zeytin yağı
  • 3 tatlı kaşığı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kişniş
  • 1 tatlı kaşığı biberiye
  • 1 tatlı kaşığı toz sarımsak (yoksa iki diş)

Kaplamak için:

  • Yulaf unu

Fırında Soslu Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelik tavuk göğsünü çaprazlama olarak büsbütün olmamak kaydıyla üzerine bıçakla derin çizikler atıyoruz.
  2. Marinasyon için hazırladığımız sos ile her tarafını düzgünce kapılıyoruz. Tuz kullanmadım soya sosu tuz yoğunluğunu istikrarlar niyetindeyim tuzu size bıraktım.
  3. Kabın ağzını sitreç ile kapatıp yaklaşık 1 saat kadar marinasyon da bekletelim.
  4. Soğan ve domatesi halkalar halinde dilimleyelim. Fırın kabına evvel soğanları üzerine domatesi halkalar halinde dizelim.
  5. Marinasyon dan çıkan tavuk göğsünün iki tarafını ince olarak yulaf unu ile kaplayalım domateslerin üzerine yerleştirelim. Defne yapraklarını yanlarını koyalım.
  6. Fırında 200 derecede denetimli olarak 40 dakika pişirin. (soğuk fırına koydum denetimden emel ise fırın farklılıklarından dolayı).
  7. Pişme sürecinden sonra üzerine kaşar peynirini ister rende ister dilim olarak ek edip tekrar kaşar eriyene kadar fırınlayın. Afiyet olsun.

Fırında Soslu Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şerit Poğaça
Damat Pastası
Bezelye Salatası
Limonlu Haşhaşlı Kek
Tam Kıvamında Gelin Pastası
Kahvaltılık Baharatlı Bayat Ekmek
Hdabla | © 2025 |