Fırında Soslu Tavuk Göğsü
Fırında Soslu Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 2 kaşık yulaf unu
- 4 dilim ince kaşar peyniri
- 5-6 defne yaprağı
Sos:
- 5 yemek kaşı zeytin yağı
- 3 tatlı kaşığı soya sosu
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kişniş
- 1 tatlı kaşığı biberiye
- 1 tatlı kaşığı toz sarımsak (yoksa iki diş)
Kaplamak için:
- Yulaf unu
Fırında Soslu Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelik tavuk göğsünü çaprazlama olarak büsbütün olmamak kaydıyla üzerine bıçakla derin çizikler atıyoruz.
- Marinasyon için hazırladığımız sos ile her tarafını düzgünce kapılıyoruz. Tuz kullanmadım soya sosu tuz yoğunluğunu istikrarlar niyetindeyim tuzu size bıraktım.
- Kabın ağzını sitreç ile kapatıp yaklaşık 1 saat kadar marinasyon da bekletelim.
- Soğan ve domatesi halkalar halinde dilimleyelim. Fırın kabına evvel soğanları üzerine domatesi halkalar halinde dizelim.
- Marinasyon dan çıkan tavuk göğsünün iki tarafını ince olarak yulaf unu ile kaplayalım domateslerin üzerine yerleştirelim. Defne yapraklarını yanlarını koyalım.
- Fırında 200 derecede denetimli olarak 40 dakika pişirin. (soğuk fırına koydum denetimden emel ise fırın farklılıklarından dolayı).
- Pişme sürecinden sonra üzerine kaşar peynirini ister rende ister dilim olarak ek edip tekrar kaşar eriyene kadar fırınlayın. Afiyet olsun.
Fırında Soslu Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















