Fırında Soslu Tavuk Dürüm

Fırında Soslu Tavuk Dürüm Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet büyük tavuk but
  • 3 adet patates
  • 7 adet lavaş
  • 1 çay bardağı domates sosu
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • Tuz
  • Karabiber
  • Köri
  • Kırmızı toz biber
  • Kimyon

Üzeri için;

  • 1 çay bardağı kaşar peyniri

Fırında Soslu Tavuk Dürüm Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavukları haşlayıp, didikleyelim. Bir tava da yağda baharatlar ile kavuralım.
  2. Patatesleri kızartmalık doğrayıp kızartalım.
  3. Sosu için; domates sosunu, salçaları ve sarımsağı sos tenceresine alıp, pişirelim.
  4. Lavaşların kenarlarından borcama sığacak kadar keselim. Borcamın tabanına sos sürelim.
  5. Lavaşa sostan sürüp tavukları ve patatesleri yeteri kadar yerleştirelim.
  6. Lavaşı sarıp borcama yerleştirelim. Bütün lavaşlar bitene kadar bu süreci tekrarlayalım.
  7. Hepsi bittikten sonra üstlerine kalan sostan sürüp, rendelenmiş kaşarı serpelim.
  8. 180 derece fırında kaşarlar eriyip, üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun 😋.

Fırında Soslu Tavuk Dürüm Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limonata
Kupta Sütlü Tatlı (Videolu )
Tam Buğdaylı Otlu Krep
Hurma Topları
Tavuk Sote
Probiyotikli Deposu Kefirli Muzlu Pankek
Hdabla | © 2025 |