Fırında Soslu Tavuk

Fırında Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk bonfile
- 8 adet patates
- 3 adet soğan
Sosu için;
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
Patateslerin sosu için;
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Tuz
Fırında Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak derin bir kaseye yoğurt sıvı yağ ve baharatları koyup karıştıralım. Tavuk etlerini içine koyup karıştıralım. Yarım saat kadar bu sosun içinde bekletelim.
- Daha sonra borcamın ortasına soğanları ay halinde doğrayıp koyalım. Beklettiğimiz tavuk etlerini soğanların üzerine dizelim. Patatesleri doğrayıp sıvı yağ tuz ve toz kırmızı biberle karıştıralım. Tavukların yanlarına hakikat sıralayalım.
- Yağlı kağıdı ıslatıp sıkalım. Borcamın üzerine yayalım. 200 derece fırında 35dakika kadar pişirelim.
- En son yağlı kağıdı tavuğun üstünden çekip 5dakika kadar üzerlerinin kızarması için pişirip fırından alalım. Afiyet olsun🤩
Fırında Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


