Fırında Soslu Tavuk

Fırında Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • Tavuk butları
  • 1/2 (yarım) kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 adet havuç
  • 3 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet limon
  • Ketçap
  • Maydanoz (süsleme için)

Baharatlar:

  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Zencefil
  • Köri
  • Acı biber
  • Vegeta tavuk baharatı

Fırında Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuğu marine edin:tavuğu modüllere ayırın ve pul biber, karabiber, tuz, zencefil, köri, acı biber, domates salçası ve limon suyu ile marine edin.
  2. En az 30 dakika dinlendirin.
  3. Biberleri, havuçları, patatesleri ve soğanı iri kesimler halinde doğrayın.
  4. Üzerine vegeta, tuz ve pul biber ekleyerek karıştırın.
  5. Marine edilmiş tavuğu ve baharatlanmış zerzevatları fırın kabına yerleştirin.
  6. Üzerini alüminyum folyo ile kapatın.
  7. Önceden 200°c’ye (390°f) ısıtılmış fırında yaklaşık 1,5 saat pişirin.
  8. Folyoyu çıkarın, tavuğun üzerine ketçap sürün ve üzeri kızarana kadar fırında pişirmeye devam edin.
  9. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip sıcak servis edin.Afiyet olsun! 😋.

Fırında Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yayla Çorbası
Etli Biber Dolması
Mantarlı Köfte
Kahvaltılık Omlet Burger
Fit Brownie (Şeker ,Un ,Yağ Yok)
Toz Puding İle Kurabiye
Hdabla | © 2025 |