Fırında Soslu Tavuk

Fırında Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- Tavuk butları
- 1/2 (yarım) kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 2 adet havuç
- 3 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet limon
- Ketçap
- Maydanoz (süsleme için)
Baharatlar:
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
- Zencefil
- Köri
- Acı biber
- Vegeta tavuk baharatı
Fırında Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuğu marine edin:tavuğu modüllere ayırın ve pul biber, karabiber, tuz, zencefil, köri, acı biber, domates salçası ve limon suyu ile marine edin.
- En az 30 dakika dinlendirin.
- Biberleri, havuçları, patatesleri ve soğanı iri kesimler halinde doğrayın.
- Üzerine vegeta, tuz ve pul biber ekleyerek karıştırın.
- Marine edilmiş tavuğu ve baharatlanmış zerzevatları fırın kabına yerleştirin.
- Üzerini alüminyum folyo ile kapatın.
- Önceden 200°c’ye (390°f) ısıtılmış fırında yaklaşık 1,5 saat pişirin.
- Folyoyu çıkarın, tavuğun üzerine ketçap sürün ve üzeri kızarana kadar fırında pişirmeye devam edin.
- Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip sıcak servis edin.Afiyet olsun! 😋.
Fırında Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

