Fırında Soslu Sebzeli Balık
Fırında Soslu Sebzeli Balık Tanımı İçin Malzemeler
- 1 modül somon ve 1 çupra
- 6 adet baby patates
- 2 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- Yarım limon
- Tuz
- Karabiber
- Tatlı toz biber
- Kekik
- Zeytinyağı
Fırında Soslu Sebzeli Balık Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikleri dilediğiniz balıkları tepsiye dizerek ve soslayarak başlıyoruz. Zeytinyağ, toz kırmızı biber, tuz, karabiber, limon, sarımsak bir kasede karıştırın balıkların üzerine sürüp dolaba kaldırın. Hazırlanan sosu ikiye böleceğiz.
- Patates ve havuçları doğrayıp bir tencerede max 15 dk haşlayalım. Suyunu süzüp bir kaba alalım. İçine soğanları 4 e bölüp ekleyelim ve sosun içine kalan kekiği döküp karıştıralım. Fırın tepsisine yerleştirelim. 200 derece fırında 30 dk kadar pişirelim.
- Balıkları dolaptan alıp, sebzelerden sonra fırına koyalım. 30 dk kadarda o pişsin. Dilerseniz sebzelerle birlikte balıkları birebir tepside koyun ben farklı yaptım.
Fırında Soslu Sebzeli Balık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








