Fırında Soslu Palamut

Fırında Soslu Palamut Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet palamut
- 1 adet kırmızı kapya biber
- Bir tutam maydanoz
Alt katman için:
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 3 adet patates
- 1 çay kaşığı dolusu kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kajun baharatı (opsiyonel)
- Yarım Türk kahvesi fincanı zeytinyağı
- Tuz
Sosu için:
- 1 adet domates (rendelenmiş)
- 1 küçük diş sarımsak (rendelenmiş)
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığından az karabiber
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Fırında Soslu Palamut Tanımı Nasıl Yapılır?
- Alt katman için; patatesleri ve soğanı ince ince doğrayın.
- Bahaharatları, tuzu ve yağı koyup güzelce harmanlayın.
- Sosu için; tüm malzemeyi bir kasede karıştırın.
- Doğranmış balıkların üzerine sosu döküp, güzelce harmanlayın.
- Patateslerin üzerine soslu balıkları dizin. İnce doğranmış kırmızı biber ve maydanozu serpin.
- 190 derece fırında balık ve patatesleri yumuşana kadar pişirin.Afiyet olsun 💐.
Fırında Soslu Palamut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





