Fırında Soslu Palamut

Fırında Soslu Palamut Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet palamut
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • Bir tutam maydanoz

Alt katman için:

  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 3 adet patates
  • 1 çay kaşığı dolusu kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kajun baharatı (opsiyonel)
  • Yarım Türk kahvesi fincanı zeytinyağı
  • Tuz

Sosu için:

  • 1 adet domates (rendelenmiş)
  • 1 küçük diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığından az karabiber
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Fırında Soslu Palamut Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Alt katman için; patatesleri ve soğanı ince ince doğrayın.
  2. Bahaharatları, tuzu ve yağı koyup güzelce harmanlayın.
  3. Sosu için; tüm malzemeyi bir kasede karıştırın.
  4. Doğranmış balıkların üzerine sosu döküp, güzelce harmanlayın.
  5. Patateslerin üzerine soslu balıkları dizin. İnce doğranmış kırmızı biber ve maydanozu serpin.
  6. 190 derece fırında balık ve patatesleri yumuşana kadar pişirin.Afiyet olsun 💐.

Fırında Soslu Palamut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Az Malzemeli Sıvıyağlı Kurabiye
Ev Yapımı Limonata
Sushi
Dereotlu Kıyır Poğaça
Terbiyeli, Zerdeçallı, Havuçlu Tavuk Çorbası (Azıcık Tavuk Etiyle Harika Lezzet)
Dereotlu Poğaça Tarifi
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet