Fırında Soslu Kabak

Fırında Soslu Kabak Tanımı İçin Malzemeler

  • 2-3 adet kabak
  • 3 adet orta uzunluk patates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kajun baharatı
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sosu için;

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Fırında Soslu Kabak Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabak ve patatesler ince ince dilimlenir.
  2. Üzerine zeytinyağı ve baharatlar eklenerek harmanlanır.
  3. Fırın kabına eşit kalınlıkta olacak formda yayılır.
  4. 180 derece fanli ayarda üzeri hafif kızarana kadar pişirilir.
  5. Sos için gerekli gereçler kasede çırpılır.
  6. Hafif kızarmış sebzelerin üzerine dökülür.
  7. Tekrar fırına verilir. Üzeri kızarana kadar pişirilir.
  8. Servis öncesi dilerseniz dereotu eklenir.
  9. Sıcak haliyle de soğuk haliyle de enfes oluyor. Afiyet olsun❣️.

Fırında Soslu Kabak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muzlu Rulo Pasta
Nefis Brokoli Salatası Diyete Uygun
Patates Çanağında Tavuk Sote
Zeytinyağlı Semizotu Yemeği
Cream Puff
Sağlıklı Muzlu Kek
Hdabla | © 2025 |