Fırında Soslu Et Tarifim
Fırında Soslu Et Tanımım İçin Malzemeler
- 1 kg iri doğranmış et
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2-3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı domates sosu
- 2 silme yemek kaşığı domates salçası
- 2 çay kaşığı toz biber
- 2 çay kaşığı kimyon
- 2 çay kaşığı pul biber
- 2 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı su (leğende kalan sosu şu ile çevirip etin üzerine dökmek için)
Fırında Soslu Et Tanımım Nasıl Yapılır?
- Öncelikle etleri iri iri doğrayalım. Daha sonra üzerine domates sosu ve salçayı ekleyelim.
- Sıvı yağı dökelim yoğurdu koyalım ve tüm baharatları atalım sarımsağı ekleyelim.
- Elimizle yoğurma kabında birbirine yedirene kadar güzelce yoğuralım ve yarım saat kadar beklemeye bırakalım. ( vakit yoksa çabucak fırına verebilirsiniz).
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine güzelce yerleştirelim.
- Önceden ısıtılmış 250° fırında 40 dakika kadar pişirelim ve servis edelim. Deneyen herkese afiyet olsun. ❤.
Fırında Soslu Et Tanımım Fotoğraflı Yapılışı
















