Fırında Somon

Fırında Somon Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet somon balığı

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı tatlı toz biber
  • Sarımsak tozu
  • 5-6 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı silme domates salçası
  • Kuru maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı bal

Fırında Somon Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sosu için gerekli tüm gereçler tıpkı kapta karıştırılır.
  2. Karıṣtırılan sos somon balığın dilimlerin her tarafına sürülür.
  3. Fırın tepsisine yağlı fırın kağıdı konur, üzerine balıklar yerleṣtirilir ve fırında pișmeye bırakılır.
  4. 200 derecede evvelden ısıtılmıṣ fırının orta kısmında piṣirilir.
  5. Balık dilimleri kızardığında balık piṣmiṣ demektir. Deneyeceklere afiyet olsun.

Fırında Somon Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumurtasız Galeta Unlu Pamuk Poğaça
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Gözleme Tarifi
Muzlu Rafine Şekersiz Kek
Mayalı Poğaça
Fırında Sebzeli Tavuk
Hdabla | © 2025 |