Fırında Somon
Fırında Somon Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet somon balığı
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı tatlı toz biber
- Sarımsak tozu
- 5-6 yemek kaşığı su
- 1 yemek kaşığı silme domates salçası
- Kuru maydanoz
- 1 tatlı kaşığı bal
Fırında Somon Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sosu için gerekli tüm gereçler tıpkı kapta karıştırılır.
- Karıṣtırılan sos somon balığın dilimlerin her tarafına sürülür.
- Fırın tepsisine yağlı fırın kağıdı konur, üzerine balıklar yerleṣtirilir ve fırında pișmeye bırakılır.
- 200 derecede evvelden ısıtılmıṣ fırının orta kısmında piṣirilir.
- Balık dilimleri kızardığında balık piṣmiṣ demektir. Deneyeceklere afiyet olsun.
Fırında Somon Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






