Fırında Soğan Dolması

Fırında Soğan Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 bardak pirinç
  • Yarım bardak bulgur
  • 5 adet tüm iri kuru soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım demet maydanoz
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1’er tatlı kaşığı nane, kırmızı biber, sumak,
  • 1 çay kaşığı karabiber, limon tuzu

İsteğe bağlı;

  • Nar ekşisi ve limon suyu (ben eklerim ve ekşiliğinin tadı enfes olur)

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı nane
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2-3 su bardağı kaynar su

Fırında Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanları soyun ve ikiye bölmeden ortasına kadar gelecek biçimde kesik atın.
  2. Soğanları yumuşayıp yapraklarından ayrılabilecek kıvama gelene kadar kaynatın.
  3. Soğanların yapraklarını görseldeki üzere kırmadan teker teker ayırın.
  4. Soğanların iç kısmına iç harcı için doğrayın.
  5. İç harcı için; pirinci ve bulguru yıkayıp bir tencereye alın.
  6. Sarımsak, soğan ve maydanozu ince ince kıyıp ekleyin.
  7. Geri kalan bütün malzemeyi isterseniz damak tadınıza nazaran değiştirip ekleyin.
  8. 2 bardak sıcak su ek edip, ocakta suyunu çektirin (ki fırında pişerken çiğ kalmasın)
  9. Sosu için; bütün malzemeyi bir kapta karıştırın.
  10. İç harcından bir yemek kaşığı alıp soğanın bir tarafına köfte halinde olacak halde koyun ve sarın.
  11. Sostan biraz borcama dökün. Soğanları katiyen bitmiş kısmı yani son kısmı alta gelecek biçimde dizin ki açılmasın.
  12. Daha sonra sosu eşit ölçüde üstüne gezdirin.
  13. Alt üst fırında yaklaşık 40 dakika 190 derecede pişirin. Fırında soğan dolmamız yemek hazır. Dilerseniz yoğurt ile servis edebilirsiniz.

Fırında Soğan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tiftik Hamburger
Pastane Usulü Alman Pastası (Videolu)
Karabuğday Ve Mısır Unlu Poğaça
Fırında Kuşbaşı Tavuk
Diyet Pizza
Yuvalama
Hdabla | © 2025 |