Fırında Soğan Dolması
Fırında Soğan Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 bardak pirinç
- Yarım bardak bulgur
- 5 adet tüm iri kuru soğan
- 5-6 diş sarımsak
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım demet maydanoz
- 1,5 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 1’er tatlı kaşığı nane, kırmızı biber, sumak,
- 1 çay kaşığı karabiber, limon tuzu
İsteğe bağlı;
- Nar ekşisi ve limon suyu (ben eklerim ve ekşiliğinin tadı enfes olur)
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı nane
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2-3 su bardağı kaynar su
Fırında Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanları soyun ve ikiye bölmeden ortasına kadar gelecek biçimde kesik atın.
- Soğanları yumuşayıp yapraklarından ayrılabilecek kıvama gelene kadar kaynatın.
- Soğanların yapraklarını görseldeki üzere kırmadan teker teker ayırın.
- Soğanların iç kısmına iç harcı için doğrayın.
- İç harcı için; pirinci ve bulguru yıkayıp bir tencereye alın.
- Sarımsak, soğan ve maydanozu ince ince kıyıp ekleyin.
- Geri kalan bütün malzemeyi isterseniz damak tadınıza nazaran değiştirip ekleyin.
- 2 bardak sıcak su ek edip, ocakta suyunu çektirin (ki fırında pişerken çiğ kalmasın)
- Sosu için; bütün malzemeyi bir kapta karıştırın.
- İç harcından bir yemek kaşığı alıp soğanın bir tarafına köfte halinde olacak halde koyun ve sarın.
- Sostan biraz borcama dökün. Soğanları katiyen bitmiş kısmı yani son kısmı alta gelecek biçimde dizin ki açılmasın.
- Daha sonra sosu eşit ölçüde üstüne gezdirin.
- Alt üst fırında yaklaşık 40 dakika 190 derecede pişirin. Fırında soğan dolmamız yemek hazır. Dilerseniz yoğurt ile servis edebilirsiniz.
Fırında Soğan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















