Fırında Şeftali Reçeli

Fırında Şeftali Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg şeftali
  • 1 kg toz şeker
  • 1 limon suyu

Fırında Şeftali Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şeftalileri güzelce yıkayalım ,çekirdeklerini çıkaralım ve küp küp doğrayalım ,fırın tepsisine şeftalileri orantılı dizelim.
  2. Üzerine toz şekeri her tarafına gelecek formda dökelim ,en son bir su bardağı su ve bir adet limonun suyunu gezdirelim.
  3. 190° ısınmış fırına tepsimizi sürelim 15 dakika sonra fırını açıp şeftali ve şekerlerini düzgünce karışması için karıştıralım tekrar fırını kapatalım.
  4. 180°’ye fırın ayarını indirelim şeftalileri pişmeye bırakalım ,kontrollü olarak ortada bir karıştıralım ,yaklaşık 1 buçuk 2 saat içinde reçelimiz kıvamlanacaktır.
  5. Reçelin kıvamını anlamak için soğuk tabak testi yapabilirsiniz soğuk tabağın üzerine bir kaç damla reçelin suyundan koyup kıvamına bakalım kıvamını beğendiğimiz vakit süreç tamamdır.
  6. Reçelimizi pak kavanozlara alalım ağızlarını sıfır kapaklarla sıkıca kapatalım.
  7. Kavanoz kapakları sonraki güne vakumlanarak tuttuktan sonra reçellerimiz serin bir yere kaldırabiliriz. Şimdiden kolay gelsin afiyet olsun.

Fırında Şeftali Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çiğ Köfte
Yağ Çekmeyen Pırasalı Mücver
Sultan Tatlısı
Nafiye Kurabiye
Labneli Ispanaklı Enfes Poğaça
5 Dakika Kahvaltılık Gözleme
Hdabla | © 2025 |