Fırında Sebzeli Tavuk But

Fırında Sebzeli Tavuk But Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet tavuk but
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sebzesi için;

  • 2 adet orta uzunluk patates
  • 2 adet orta uzunluk domates
  • 3 tane sivri biber
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Fırında Sebzeli Tavuk But Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kaba marine için gerekli olan yoğurt, zeytinyağı, salça, ezilmiş sarımsak, baharatlar ve tuzu alalım. Güzelce karıştıralım.
  2. Tavuk butlarını eklem yerinden ikiye bölelim. Üzerine çizikler atalım. Kabımızın içine alarak güzelce karıştıralım. En az 2 saat buzdolabında dinlendirelim.
  3. Dinlenen tavukları kenara alıp tıpkı kaba irice doğramış olduğumuz zerzevatları alalım. Sıvıyağ ve tuz ekleyip, güzelce karıştıralım.
  4. Tepsimizin alt kısmına zerzevatları onun üzerinede tavukları yerleştirelim. Tepsinin üstünü kağıtla kapatıp fırına verelim.
  5. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık 40-45 dk pişirelim. Afiyet olsun.

Fırında Sebzeli Tavuk But Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çatlayan Kek
Milföy Hamurundan Çikolatalı Kitkat
Patatesli Kek
Cacık
Sırrı Sosunda Çıtır Çıtır Sosyete Mantısı
Tavuklu Pilav (Bekar Evi)
Hdabla | © 2025 |