Fırında Sebzeli Tavuk But
Fırında Sebzeli Tavuk But Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet tavuk but
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım yemek kaşığı salça
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sebzesi için;
- 2 adet orta uzunluk patates
- 2 adet orta uzunluk domates
- 3 tane sivri biber
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
Fırında Sebzeli Tavuk But Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kaba marine için gerekli olan yoğurt, zeytinyağı, salça, ezilmiş sarımsak, baharatlar ve tuzu alalım. Güzelce karıştıralım.
- Tavuk butlarını eklem yerinden ikiye bölelim. Üzerine çizikler atalım. Kabımızın içine alarak güzelce karıştıralım. En az 2 saat buzdolabında dinlendirelim.
- Dinlenen tavukları kenara alıp tıpkı kaba irice doğramış olduğumuz zerzevatları alalım. Sıvıyağ ve tuz ekleyip, güzelce karıştıralım.
- Tepsimizin alt kısmına zerzevatları onun üzerinede tavukları yerleştirelim. Tepsinin üstünü kağıtla kapatıp fırına verelim.
- Önceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık 40-45 dk pişirelim. Afiyet olsun.
Fırında Sebzeli Tavuk But Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















