Fırında Sebzeli Tavuk

Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet tavuk but
  • 200 gram tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 3 adet patates
  • 1 yemek tabağı mantar
  • 1 adet domates
  • Tereyağ

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Kekik

Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk göğsünü, patatesi, biberleri, domatesi, soğanı küp küp doğrayalım. Sarımsağı ezelim, mantarları yıkayalım tüm bırakalım.
  2. Bütün malzemeyi fırın kabına alalım.
  3. Başka bir kapta sos için olan malzemeyi güzelce karıştıralım.
  4. Hazırladığımız sosu yemeğimizin üzerine dökelim ve güzelce harmanlayalım.
  5. Üzerine küçük modüller halinde tereyağ koyalım.
  6. Islak yağlı kâğıdı ile fırın kabının üzerini kapatalım.
  7. 200 derece fırında 40 dk pişirelim. Daha sonra üzerinde ki kağıdı alıp, 15 dk daha pişirelim.

Afiyet olsun 😋

Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sulu Köfte (Dağılmayan)
Tüpte Ciğer Kebap
Lotuslu Muzlu Magnolia
Dubai Supangle
Frambuazlı Ve Çilekli Cheescake
Mayalı Peynirli Poğaça
Hdabla | © 2025 |