Fırında Sebzeli Somon Balığı
Fırında Sebzeli Somon Balığı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet dilimlenmiş somon
- 1 adet patates
- 2 adet havuç
- 1 adet soğan
Marine için;
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Küçükse 2, büyükse 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
Fırında Sebzeli Somon Balığı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle marine için materyalleri hazırlayalım sarımsağı minik minik doğrayalım yada rendeleyelim.
- Marine için hazırladığımız sosun yarısını balıklara düzgünce yedirip buzdolabında yaklaşık 30 dk bekletelim.
- Balıklar marine olurken patatesleri parmak, havuçları ve soğanları da yuvarlak halde doğrayalım. Şayet elinizde varsa brokoli aacccaaayip yakışacaktır.
- Kalan sosunda doğradığımız sebzelere döküp karıştıralım ve marine olan balıkların yanlarına zerzevatları üzerine de soğanları dizelim.
- Önceden ısıtılmış 200° alt üst ayar fırına tepsiyi koyalım. 20 dk sonra fan ayarına getirip 10 dk daha piştikten sonra denetimli bir formda pişirelim. Benim fırında 40 dkda pişti.
- Yanına limon dilimleyip servis edebilirsiniz. Yanına domatesli bulgur pilavı yakışıyor tanımı hesabımda bulabilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsuuunn 🌸🫶🏼🥰.
Fırında Sebzeli Somon Balığı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













