Fırında Sebzeli Misket Köfte
Fırında Sebzeli Misket Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 1 kg kıyma
- 2 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 adet yumurta
- Bir tutam maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Toz biber
Sebzeler;
- 2 adet patates
- 2 adet patlıcan
- 2 adet kapya biber
- 3 adet köy biberi
Kızartmak için;
- Ayçiçeği yağı
Sos için;
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 adet domates
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı kekik
Fırında Sebzeli Misket Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıymayı kaba alıp içerisine tüm baharatları ek ediyoruz.
- Soğanları ve sarımsağı rendeleyip kabımıza alıyoruz.
- Galeta unu, yumurta ve maydanozu da ekliyoruz.
- Yoğurmaya başlıyoruz.
- Yoğurduğumuz harcımızdan ceviz büyüklüğünde modüller alıyoruz ve yuvarlayıp tepsiye diziyoruz.
- Köftelerimizi az yağda renkleri dönene kadar kızartıyoruz.
- Sebzelerimizi küp halinde yapıyoruz.
- Öncelikle az yağda patateslerimizi 4 dakika kızartıyoruz.
- Daha sonra 2 dakika köy biberlerini kızartıyoruz.
- Son olarak patlıcanları 6 dakika kızartıyoruz.
- Kapya biberi çiğ olarak koyuyoruz.
- Sosunu yapmak için kabımıza zeytin yağı, salçaları ve domatesi ekleyip kavuralım.
- Daha sonra su ve kekiği ilave edip kaynatalım.
- Kızarttığımız tüm eserleri tepsiye karışık olarak diziyoruz.
- Hazırlamış olduğumuz sosu tüm tepsinin üzerine döküyoruz.
- 30 dk. 250 derece fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun 🌶️🍆🍅🍀🌸
Fırında Sebzeli Misket Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















