Fırında Sebzeli Misket Köfte

Fırında Sebzeli Misket Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 1 kg kıyma
  • 2 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • Bir tutam maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Toz biber

Sebzeler;

  • 2 adet patates
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kapya biber
  • 3 adet köy biberi

Kızartmak için;

  • Ayçiçeği yağı

Sos için;

  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 adet domates
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı kekik

Fırında Sebzeli Misket Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıymayı kaba alıp içerisine tüm baharatları ek ediyoruz.
  2. Soğanları ve sarımsağı rendeleyip kabımıza alıyoruz.
  3. Galeta unu, yumurta ve maydanozu da ekliyoruz.
  4. Yoğurmaya başlıyoruz.
  5. Yoğurduğumuz harcımızdan ceviz büyüklüğünde modüller alıyoruz ve yuvarlayıp tepsiye diziyoruz.
  6. Köftelerimizi az yağda renkleri dönene kadar kızartıyoruz.
  7. Sebzelerimizi küp halinde yapıyoruz.
  8. Öncelikle az yağda patateslerimizi 4 dakika kızartıyoruz.
  9. Daha sonra 2 dakika köy biberlerini kızartıyoruz.
  10. Son olarak patlıcanları 6 dakika kızartıyoruz.
  11. Kapya biberi çiğ olarak koyuyoruz.
  12. Sosunu yapmak için kabımıza zeytin yağı, salçaları ve domatesi ekleyip kavuralım.
  13. Daha sonra su ve kekiği ilave edip kaynatalım.
  14. Kızarttığımız tüm eserleri tepsiye karışık olarak diziyoruz.
  15. Hazırlamış olduğumuz sosu tüm tepsinin üzerine döküyoruz.
  16. 30 dk. 250 derece fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun 🌶️🍆🍅🍀🌸

Fırında Sebzeli Misket Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Efibadem Kurabiyesi
Ev Mantısı
Yalancı Köstebek Pasta
Köz Patlıcanlı Haydari (Haydariye Level Atlatıyoruz)
Çöp Şiş Pişi
Kavrulmuş Erişteli Havuçlu Pirinç Pilavı
Hdabla | © 2025 |