Fırında Sebzeli Kanat

Fırında Sebzeli Kanat Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk kanat
  • 1 büyük havuç
  • 1 büyük kabak
  • 1 büyük doğranmış domates ya da 8 adet 4 modüle bölünmüş cherry domates
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı biberiye (olmasa da olur, lakin varsa lezzetine lezzet katıyor)
  • 1 çay kaşığı toz sarımsak ya da 1 diş rende sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Fırında Sebzeli Kanat Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Havuç ve kabağı halka halka doğruyoruz.
  2. Tavuğu geniş bir kaseye ekleyip üzerine doğradığımız zerzevatları, baharatları ve zeytinyağını ekleyip sos her tarafa gelecek biçimde karıştırıyoruz.
  3. Borcama tavuklar üst üste gelmeyecek formda yayıyoruz.
  4. Üzerine ıslayıp buruşturduğumuz yağlı kağıdı yerleştiriyoruz.
  5. Fırını 180 derecede ısıtıyoruz ve tavuğumuzu 40 dk yağlı kağıt ile pişiriyoruz.
  6. Daha sonra yağlı kağıdı çıkarıp üzeri kızarana pişiriyoruz.
  7. Toplam 1 saat 10 dkda benim yemeğim hazırdı. Şimdiden ellerinize sıhhat 🌸.

Fırında Sebzeli Kanat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limonlu Kek
Kapya Biberle , Tavuk Soteli Karnıyarık (Yok Böyle Bir Tarif) (Videolu)
Dereotlu Kıyır Poğaça
Açma Tarifi
Nefis Sosuyla Elmalı Kek Tarifi
Kırmızı Meyvelerle Crumble
Hdabla | © 2025 |