Fırında Sebzeli Et Yemeği
Fırında Sebzeli Et Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet patlıcan
- 6-7 adet biber
- 2 orta uzunluk patates
- 1 adet domates
- 200 gram dana kuşbaşı
- 1 adet soğan
- Tuz (damak tadınıza göre)
- Karabiber (damak tadınıza göre)
- Toz biber (damak tadınıza göre)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı sıcak su
Fırında Sebzeli Et Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak eti tencereye alalım suyu salıp çektikten sonra incecik doğranmış soğanları ekleyelim.
- Soğanlar öldükten sonra 1 su bardağı su ekleyelim.
- Suyunu çektikten sonra karabiber ve toz biberi ekleyelim. Altını kapatalım.
- Tuzu bu evrede eklemiyoruz ete başka sebzeler ile birlikte üzerine dökeceğimiz sosuna eklediğimizde o kâfi oluyor.
- Sebzeler büyük büyük doğranıp kızartılır.
- En alta patates üstüne biber üstüne patlıcan üstüne domates(çiğden koyulabilir) en üste de pişirdiğimiz et koyulur.
- Salçayı su ile açıp tuzunu ekleyelim.
- Yağ eklemeye gerek yok bu sosa zira zerzevatları kızarttığımız için onların yağı kâfi olur.
- Hazırladığımız sosu da yemeğin üzerine gezdirip evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dk pişirelim.
- İsterseniz üzerine beşamel sos da çok yakışır ancak bu türlü de çok lezzetli oluyor.Afiyet olsun ❤️.
Fırında Sebzeli Et Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













