Fırında Sebze Yemeği
Fırında Zerzevat Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet patlıcan
- 1 adet kabak
- 4 adet patates
- 10 adet yeşil sivri biber
- 5 adet yeşil köy biberi
Sosu için;
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 lt sıcak su
Fırında Zerzevat Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanı alacalı soyup ince dairesel kesiyoruz.
- Kabağımızı soyup onuda ince kesiyoruz.
- Patatesleri soyup ince olarak kesiyoruz.
- Biberleri orta küpler halinde kesiyoruz.
- Hepsini borcama dizip karıştırıyoruz.
- Üzerine sos için olan tüm materyalleri karıştırıp ekliyoruz.
- 200 derece fırında 50 dk pişiriyoruz.Afiyet olsun👌🤗.
Fırında Zerzevat Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















