Fırında Sebze Dizmesi

Fırında Zerzevat Dizmesi Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet patlıcan
- 3 adet kabak
- 4 adet patates
- 3 adet domates
Sosu için;
- 3-4 adet domates
- 1 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 3 adet sivri biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Kekik
- Pul biber
- Karabiber
Fırında Zerzevat Dizmesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alaca soyalım tuzlu suda bekletelim.
- İlk sosumuzu hazırlayalım.
- Soğanı küp küp doğrayalım sıvı yağda kavuralım.
- Daha sonra, rendelenmiş sarımsak ve küçük küçük doğranmış sivri biberimizi ekleyelim.
- Bir kaç dakika kavuralım, tereyağı ve kabuklarını soyduğumuz domatesleri küçük küçük doğrayıp onları da ek edelim.
- Bir taşım kaynadıktan sonra tuz ve baharatları ekleyelim ocağı kapatalım.
- Sebzelerimizin hepsini tıpkı kalınlıkta halka halka doğrayıp, tuzlayalım.
- Borcama sos gerecimizi dökelim.
- Sebzelerimizi sıra ile yan yana üst üste gelecek biçimde dizip, hafif yatırarak sosun üzerine yerleştirelim.
- Üzerini ıslattığımız yağlı kâğıt ile kapatalım.
- 180 derece evvelden ısıtılmış fırında 20 dakika üstü kapalı formda pişirelim.
- Sonra yağlı kağıdı alalım sebzelerimiz pişene kadar 15-20 dakika da üste açık formda pişirelim.Afiyet olsun.
Fırında Zerzevat Dizmesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


