Fırında Sebze Börek
Fırında Zerzevat Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 orta uzunluk patates
- 3 kısım yeṣil soğan
- 1 orta uzunluk kabak
- 1 küçük havuç
Sosu için:
- 2 adet yumurta
- 5 yemek kaṣığı hafif tepeleme un
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için:
- 50-80 gram kaṣar peyniri
Fırında Zerzevat Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Havuç, kabak ve patates rendelendikten sonra karıṣtırma kabına konur, üzerine yeṣil soğan doğranır.
- Aynı kaba un, tuz, karabiber ve sıvı yağ konur ve karıṣtırılır.
- Kullanacağız fırın borcama yağlı fırın kağıdı serilir yahut sıvı yağ ile yağlanır ve sonra üzerine zerzevat hamuru dökülür.
- Önceden ısıtılmıṣ 170 derecede, fırının orta kısmında piṣmeye bırakılır.
- İlk 15 dakika 170 derecede piṣirilir sonra tekrar 15 dakika 180 derecede piṣirdikten sonra üzerine kaṣar peyniri serpilir ve tekrar fırına sürülür.
- üÜzeri kızardığında fırından alabilirsiniz.
- Sebze böreğini tepsiden çıkarìrken tabanından sıyırarak çıkarın akai halde parçalabilir.
Fırında Zerzevat Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







