Fırında Sebze

Fırında Zerzevat Tanımı İçin Malzemeler
- 3 tane havuç
- 2 orta uzunluk patates
- Yarım karnabahar
- Yarım brokoli
- 1 yemek kaşığı kekik
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı sıcak su
- 5 adet sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 su bardağı süt
Fırında Zerzevat Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencerenin içine ayırdığımız karnabaharları atıp üzerine 5 su bardağı su ek edin.
- 1 su bardağı süt döküp kokusu çıkıncaya kadar kaynatıp ocaktan alıp, sudan geçirin.
- Daha sonra fırın reaksiyonunun içerisine yağlı kağıt serip brokoli, karnabahar, halli doğranmış havuç ve patatesleri ekleyin.
- Küp küp doğranmış sarımsakları üzerine serpiştirin.
- Sıcak su ile salçayı ezip içine kekik ve başka baharatları ekleyip, sebzelerin üzerine gezdirin.
- En son olarak rendelenmiş kaşar peynirini üzenlerine serpiştirin.
- Yağlı kağıdı üzerine kapatın.
- Aliminyum folyo ile üzerini kapatın.
- 200 derecede alt üst fırında pişirin.
Fırında Zerzevat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

