Fırında Sebze

Fırında Zerzevat Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 küçük uzunluk karnabahar
  • 1 küçük uzunluk brokoli
  • 3 adet patates
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 adet havuç

Sosu için;

  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kajun baharatı
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
  • Tuz

Servis evresinde;

  • Sarımsaklı yoğurt
  • Yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı tahin

Fırında Zerzevat Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sebzeleri yıkayalım, brokoli ve karnabaharı küçük modüllere ayıralım.
  2. Havuç patatesi doğrayalım. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine sebzelerimizi yerleştirelim.
  3. Bir kasede sos materyallerini karıştıralım sebzelerin üzerine döküp harmanlayalım.
  4. 200°’de evvelce ısıtılmış fırında sebzelerimizi yumuşayana kadar pişirelim.
  5. Daha sonra sarımsaklı yoğurtla limon suyunu ve tahini karıştırıp servis edelim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun ❤️

Fırında Zerzevat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Poğaça
Fırında Çıtır Sigara Böreği
Elmalı Kurabiye
Pastane Lezzetinde Tahinli Çörek (Videolu)
Krep Tarifi
Sıvıyağlı İçi Sürprizli İki Renkli Kurabiye (Videolu)
Hdabla | © 2025 |