Fırında Sarımsaklı Ekmek

Fırında Sarımsaklı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 tane ekmek
  • 4 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Kekik
  • Pul biber
  • Maydanoz
  • Dereotu

Üzeri için;

  • Kaşar peynir

Fırında Sarımsaklı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ben kalan bayat ekmeklerle yaptım. Ekmekleri iki parmak kalındığında dilimle fırın tepsisine diz.
  2. Sarımsakları havanda ezin bol sarımsak tatı almak istiyorsanız bir kaç diş daha sarımsak ekleyin damak tatınıza kalmış sarımsak ölçüsü.
  3. Bir kaseye yoğurt, mayonez, zeytinyağı, sarımsak, kekik, tuz, pul biber, maydanoz ve dereotunu karıştırın maydanoz ve dereotu size kalmış istemezseniz koymayın.
  4. Yaptığımız karışımı ekmeklerin üzerine sürelim.
  5. Üstüne kaşar peynir ekleyelim kaşar peynirler kızarıncaya kadar fırında pişirelim ben 100 derecede 10 dakika kadar pişirdim fakat bu müddet fırınınıza nazaran farklılık gösterebilir.
  6. Denemek isteyenler için şimdiden afiyet olsun ellerinize sıhhat.

Fırında Sarımsaklı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muhteşem Atom Mezesi
Yalancı Su Böreği
30 Dakikada Kabak Tatlısı (Bekletmeden)
Peynirli Çiğ Börek
Buzlukta Kışlık Dolma Biber
Fırında Biber Dolması
Hdabla | © 2025 |