Fırında Sarımsaklı Ekmek
Fırında Sarımsaklı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 tane ekmek
- 4 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Kekik
- Pul biber
- Maydanoz
- Dereotu
Üzeri için;
- Kaşar peynir
Fırında Sarımsaklı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ben kalan bayat ekmeklerle yaptım. Ekmekleri iki parmak kalındığında dilimle fırın tepsisine diz.
- Sarımsakları havanda ezin bol sarımsak tatı almak istiyorsanız bir kaç diş daha sarımsak ekleyin damak tatınıza kalmış sarımsak ölçüsü.
- Bir kaseye yoğurt, mayonez, zeytinyağı, sarımsak, kekik, tuz, pul biber, maydanoz ve dereotunu karıştırın maydanoz ve dereotu size kalmış istemezseniz koymayın.
- Yaptığımız karışımı ekmeklerin üzerine sürelim.
- Üstüne kaşar peynir ekleyelim kaşar peynirler kızarıncaya kadar fırında pişirelim ben 100 derecede 10 dakika kadar pişirdim fakat bu müddet fırınınıza nazaran farklılık gösterebilir.
- Denemek isteyenler için şimdiden afiyet olsun ellerinize sıhhat.
Fırında Sarımsaklı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









