Fırında Şakşuka

Fırında Şakşuka Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet patlıcan
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ/zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 3 adet yeşil biber
- 3 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası ️
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz (patlıcanların acısını almak için)
Fırında Şakşuka Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak patlıcanlarımızı alacalı bir formda soyuyoruz.
- Soyduğumuz patlıcanları küp küp doğruyoruz.
- Doğradığımız patlıcanları bir kaba alıp üzerine çıkacak kadar su koyup içerisine tuz ekliyoruz.
- Tuzlu suya koyduğumuz patlıcanların acısı çıkması için 20 dakika suda bekletiyoruz.
- Patlıcanlarımız suda beklerken soğan, biber, sarımsak ve domateslerimizi doğruyoruz.
- Domatesleri kabuklarını doğarak küp küp doğramanız gerekiyor ❗️.
- Ben domates doğramadım hazır kavanozlu doğranmış domatesim vardı ondan kullandım.
- Uygun bir tavaya sıvı yağ/ zeytinyağı koyup üzerine soğan ve sarımsağı ekliyoruz.
- Soğanların rengi değişene kadar kavuruyoruz.
- Kavurduğumuz soğanların üzerine biberleri ekliyoruz ve birkaç dakika kavuruyoruz.
- Biberlerimiz de kavrulduktan sonra domateslerimizi ekliyoruz suyunu biraz çekene kadar kavuruyoruz.
- Suyunu çektikten sonra salçalarımızı ekleyip kavuruyoruz. Kavururken sıcak suyumuzu ekleyip kıvamını isteğinize nazaran ayarlayabilirsiniz istediğiniz ölçüde su koyarak.
- Hepsi kavrulduktan sonra tuz, karabiber, şeker ve pulbiberi ekliyoruz. (isteğinize nazaran baharat ölçüleri değişebilir, çıkarılabilir).
- 20 dakika suda bekleyen patlıcanlarımızın suyunu süzüp yıkadıktan sonra peçeteyle nemini alıp fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- Tepsiye yerleştirdiğimiz patlıcanların üzerine isteğe bağlı sıvı yağ yahut zeytinyağı döküp karıştırıyoruz ve fırınlıyoruz.
- 180 derece fırında patlıcanlarımız kızarana kadar pişiriyoruz.
- Pişen patlıcanları tavamızda olan sosun üzerene ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Şakşukamız hazır 🌸 isterseniz üzerine maydanoz ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun 🦋.
Fırında Şakşuka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












