Fırında Pesto Soslu Somon Ve Kuşkonmazlı Şık Tabak

Fırında Pesto Soslu Somon Ve Kuşkonmazlı Şık Tabak Tanımı İçin Malzemeler

  • 5-6 modül porsiyonluk somon fileto

Somon marinada için

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • ½ çay kaşığı tuz
  • 1 limon (ince yuvarlak dilimlenmiş)

Pesto sos için:

  • 1 dolu avuç taze fesleğen
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • ½ limonun suyu
  • ½ çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı kabak çekirdeği (isteğe nazaran ceviz yahut dolmalık fıstık olur)
  • 1 çay bardağı rendelenmiş parmesan

️ Sunum için:

  • Cherry domates (ikiye kesilmiş
  • Yeşil kuşkonmaz (fırında yahut tavada zeytinyağıyla pişirilmiş)
  • Mozzarella peyniri (küçük toplar ya da ufalanmış halde)

Fırında Pesto Soslu Somon Ve Kuşkonmazlı Şık Tabak Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pesto sos için; Tüm gereçleri blenderdan pürüzsüz bir kıvam alana kadar geçirin. Ağır gelirse biraz daha zeytinyağı ekleyebilirsiniz.
  2. Fırın tepsisinin tabanına limon dilimlerini yerleştirin.
  3. Somonları limon dilimlerinin üzerine oturtun.
  4. Marinada için zeytinyağı kırmızı toz biber ve tuzu kariştirin.
  5. Somonların üzerine sürün.
  6. Ardından her bir somonun üstüne çokça pesto sos sürün.
  7. Chery domatesleri tepsiye yerleştirin.
  8. Önceden ısıtılmış 200°c fırında 15-2 dakika pişirin.
  9. Kuşkonmazları hafif fırında yada tavada yumuşak olana kadar pişirin.
  10. Servis tabağına kuşkonmazları dizin.
  11. Ortasına fırından çıkan somonları yerleştirin.
  12. Üzerine taze pesto sostan biraz daha gezdirin ve mozzarella peyniriyle süsleyin.
  13. Domatesleri etrafına serpiştirerek sunumu tamamlayın.

Fırında Pesto Soslu Somon Ve Kuşkonmazlı Şık Tabak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Krep Sarma
Tavuklu Çökertme Kebabı
Tuzlu Kurabiye
Düdüklü Tencerede Tavuk Baget
Pratik Mantı
Poğaça
Hdabla | © 2025 |