Fırında Patlıcan Yemeği

Fırında Patlıcan Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo bebek patlıcan ( olağan patlıcanla da olur)
  • 1 adet kırmızı biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 4 adet acı biber
  • 1 adet soğan
  • Yarım baş sarımsak
  • 2 domates
  • Yarım kilo kuzu eti ( kullanmak mecbur değil)
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tatlı toz biber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı su

Fırında Patlıcan Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm gereçlerimizi yıkayıp kenara alıyoruz.
  2. Bir tavaya küçük doğranmış kuzu etlerimizi alıp üzerine bir yemek kaşığı yağ ek edip rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  3. Kavurduktan sonra bir çay bardağı suyu ek edip üzerine altını kısıp suyunu çekmesini bekliyoruz.
  4. Tüm materyallerimizi yemeklik formda doğrayıp tepsimize diziyoruz.
  5. Dizdikten sonra pişen etlerimizi üzerine koyuyoruz.
  6. Nohutlarımızı ek ediyoruz.
  7. Domateslerimizi rendeliyoruz üzerine ekliyoruz.
  8. Salça, baharatlar, zeytin yağı güzelce karıştırıyoruz.
  9. Hazırladığımız zerzevat ve et karışımı üzerine gezdiriyoruz.
  10. Yağlı kağıdı muslukta ıslatıp tepsimizin ağzını kapatıyoruz.
  11. Fırınımıza koyuyoruz. 160°’de yaklaşık 40 dakikada tüm materyalleri yumuşasıya kadar pişiriyoruz.
  12. Sıcak bir formda servis ediyoruz.

Fırında Patlıcan Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Atom Kurabiye
Haşhaşlı Şekerpare
Diyet Karnıyarık
Elmalı Tarçınlı Kek Tadında Granola
Kaşarlı Sebzeli Yumurtalı Simit Tava
Pirinçli Kabak Yemeği
Hdabla | © 2025 |