Fırında Patlıcan Sarmalı Köfte

Fırında Patlıcan Sarmalı Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kıyma
- 4 adet patlıcan uzun olsun
- 2 kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı galeta unu (ben ekmek içi kullandım)
- Maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kimyon
- Kekik
- Kırmızı toz biber
Sosu için;
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 1.5 su bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Fırında Patlıcan Sarmalı Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patlıcanları uzunlamasına ince kesin ister tavada ister fırında kızartın ( ben tavada yaptım ).
- Daha sonra tüm gereçleri bir kaba alarak köfte harcınızı uygunca yoğurun.
- Harcınızdan yuvarlak modüller koparıp elimizle toparlayın akabinde çöp şişlere dizin.
- Daha sonra kızarttığınız patlıcanlardan bir adedini köftenizin etrafına sarın.
- Ayrı bir kapta sosunuzu hazırlayıp yapmış olduğunuz çöp şişlerin üzerine gezdirin.
- Üzerini ıslatıp suyunu sıkmış olduğunuz yağlı kağıdı serin.
- Önceden 190 derecede ısıtmış olduğunuz fırına verin 30 dakika bu türlü piştikten sonra üzerindeki yağlı kağıdı alın daha yeterli kızarması için bu hal 10 dakika daha pişirip fırından alın. Afiyet olsun 🧆.
Fırında Patlıcan Sarmalı Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







