Fırında Patatesli Tavuk
Fırında Patatesli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kg fırınlık doğranmış tüm tavuk
- 4 adet patates
- 8-10 adet acı yahut tatlı yeşil biber
- 5-6 adet küçük uzunluk domates
- 4-5 adet küçük uzunluk soğan
- 1 tatlı kaşığı nane + 1/2 (yarım) tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz + 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber + 1/2 (yarım) tatlı kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
Fırında Patatesli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Doğranmış tavuğumuzu 1 tatlı kaşığı tuz ,1 tatlı kaşığı nane,1 tatlı kaşığı pul biber ve yarım çay bardağı sıvı yağ ile harmanlıyoruz.
- Harmanladığımız tavuğumuzu yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyup evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırına gönderiyoruz.
- Tavuğumuz fırındayken biz de patateslerimizi ince uzun domateslerimizi halka halka doğruyoruz.
- Biberlerimizin saplarını keserek küçük uzunluk soğanlarımızı soyup 1/2 tatlı kaşığı tuz 1/2 tatlı kaşığı pul biber 1/2 tatlı kaşığı nane ile harmanlıyoruz.
- Fırınımıza koyduğumuz tavuğumuzun üzerine harmanladığımız sebzemizi tavuklarımız pişmeden ek ediyoruz.
- Pişirme sürecimiz bittikten sonra dilediğimiz üzere servis edebiliriz.
Fırında Patatesli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















