Fırında Patatesli Karnabahar Graten

Fırında Patatesli Karnabahar Graten Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet patates
- 1 küçük adet karnabahar
Beşamel sosu için;
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
Üzeri için;
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
Fırında Patatesli Karnabahar Graten Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patatesler soyulup yıkanır ve küp küp doğranır haşlamak için tencereye alınır.
- Sonra karnabaharlar ayıklanır yıkanır ve çok minik olmayacak halde doğranır haşlamak için tencereye alınır.
- Patates de karnabaharda yumuşayınca ocaktan alınır.
- Beşamel sos için tereyağ eritilir un eklenir.
- Kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Kokusu çıkınca süt eklenir puding kıvamı alana kadar kısık ateşte kaynatılır.
- Kaynayınca tuzu eklenir, ocaktan alınır.
- Haşlanan patates ve karnabahar borcuma alınıp üstüne beşamel sos dökülür, güzelce karıştırılır.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri eklenir.
- 180 derece evvelce ısıtılmış fırında alt üst açık olacak formda üzeri kızarana kadar pişirilir ♥️.
Fırında Patatesli Karnabahar Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




