Fırında Patatesli Karnabahar Graten

Fırında Patatesli Karnabahar Graten Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 1 küçük adet karnabahar

Beşamel sosu için;

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz

Üzeri için;

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir

Fırında Patatesli Karnabahar Graten Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patatesler soyulup yıkanır ve küp küp doğranır haşlamak için tencereye alınır.
  2. Sonra karnabaharlar ayıklanır yıkanır ve çok minik olmayacak halde doğranır haşlamak için tencereye alınır.
  3. Patates de karnabaharda yumuşayınca ocaktan alınır.
  4. Beşamel sos için tereyağ eritilir un eklenir.
  5. Kokusu çıkana kadar kavrulur.
  6. Kokusu çıkınca süt eklenir puding kıvamı alana kadar kısık ateşte kaynatılır.
  7. Kaynayınca tuzu eklenir, ocaktan alınır.
  8. Haşlanan patates ve karnabahar borcuma alınıp üstüne beşamel sos dökülür, güzelce karıştırılır.
  9. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri eklenir.
  10. 180 derece evvelce ısıtılmış fırında alt üst açık olacak formda üzeri kızarana kadar pişirilir ♥️.

Fırında Patatesli Karnabahar Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İlikli Kemikten Kolojen Yapımı
Nohutlu Pilav
Evde Pizza Tarifi (Nasıl Yapılır
Patatesli Harika Kahvaltı
Patates Püreli Havuç Tarator
Bekçika Muhallebisi
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet