Fırında Patatesli Ispanak

Fırında Patatesli Ispanak Tanımı İçin Malzemeler
Patatesli taban için;
- 4 adet orta uzunluk patates
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz (silme)
- 1 çay kaşığı karabiber
Ispanaklı kısım için;
- 500 gram ıspanak
- 2 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Sos için;
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un (tepeleme)
Üzeri için;
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Patatesli Ispanak Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soyup yıkadığımız patatesleri ince halkalar halinde doğrayalım, çok ince olmasına dikkat edelim kolay pişmesi için kıymetli küçük uzunluk.
- Borcama zeytinyağı dökelim patatesleri tepsiye alıp ,üzerine tuz, karabiber ekleyip güzelce harmanlayarak tepsinin tabanına ve kenarlarına gelecek biçimde dizelim.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 20 dakika pişmeye bırakalım.
- Bu ortada biz ıspanaklı kısmı hazırlayalım, güzelce yıkayıp doğradığımız ıspanakları suyunun süzülmesi için bir süzgece alalım.
- 2 tane soğanı küp küp yemeklik doğrayalım .
- Sarımsakları ince kıyalım ,tavamıza yağ alıp soğanı ve sarımsağı ek edelim .
- 3-4 dakika rengi dönene kadar kavuralım.
- Ispanakları ek edip suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim.
- Tuz ,karabiber, pul biber ek edip karıştıralım .
- Ocaktan alalım ön pişirme yaptığımız patateslerin üzerine ıspanaklı harcı yayalım.
- Bir kabın içerisinde yumurta ,un ve sütü güzelce çırpalım ve ıspanağın üzerine her tarafına gelecek halde dökelim .
- Tekrar 180 derece evvelce ısınmış fırında 20 dakika daha pişirelim ,fırından çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar serpelim ve kaşarlar eriyip hafif kızarıncaya kadar tekrar fırına verelim.
- İlk sıcağı çıktıktan sonra dilimleyerek servis edelim afiyet olsun kolay gelsin.
Fırında Patatesli Ispanak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













