Fırında Patatesli Güveç
Fırında Patatesli Güveç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet soğan
- 2-3 adet patates (büyüklüğüne nazaran değişebiliyor)
- 1-5 2 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı bulgur (pirinç kullanmayanlar için yalnızca bulgur tercih edilebilir. ben ikisini karışık kullandım)
- 1 adet domates
- Taze soğan
- Taze nane
- Salça
- Kırmızı toz biber
- Tuz
- Fırına koymadan evvel salçalı su yapıp üzerine dökeceksiniz.
Fırında Patatesli Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak patateslerimizi yuvarlak olacak formda kesiyoruz.
- Bi yandan da pirinçlerimizi yıkıyoruz.
- Yıkadığımız pirinçlerin içine bulgurumuzu (isteğe göre) soğanımızı domateslerimizi nane taze soğanlarımızı ekliyoruz.
- Biraz tuz isteğe nazaran pul biber tekrar isteğe nazaran de salça koyabilirsiniz.
- Bütün materyalleri harmanlayıp güzelce karıştırdıktan sonra patateslerimizi uygun bi kaba alt kısmı patates ile kaplanacak halde diziyoruz.
- Üzerine hazırladığımız karışımız güzelce yayıyoruz.
- Tekrar üzerine patateslerimizi koyuyoruz.
- Kırmızı toz biber serperek süsleyebilirsiniz. Ben bol salçalı kırmızı imajıyla daha çok seviyorum. Tekrar isteğe nazaran süt yahut çir de dökebilirsiniz büsbütün damak zevkinize kalmıştır.
- Son olarak öbür tarafta hazırladığımız salçalı suyu da patateslerin üzerine geçecek kadar döküyoruz.
- 200 derece fırında yaklaşık yarım saat kadar pişecektir. Tekrar ortada pirinçlerini denetim edip isteğe nazaran de su dökebilirsiniz. Hepinize afiyet olsun 🤤.
Fırında Patatesli Güveç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












