Fırında Patates Yemeği
Fırında Patates Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg patates
- 300 gram kuşbaşı et
- 100 gram kuyruk yağı
- 5 adet yeşil biber
- 5 diş sarımsak
- 2 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Zeytinyağı
- Tuz
Fırında Patates Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karıştırma kasenin içine, çok küçük doğranmış kuyruk yağı,kuşbaşı et ,biber salçası ,tereyağı, zeytinyağı, pul biberi, kekik, kimyon, karabiber, sarımsak,ilave ederek birlikte karıştırın.
- Ardından piyaz biçimde doğranmış kuru soğanı, karıştırma kasenin içine bırakın.
- Küçük küp halinde doğranmış patatesi, ve doğranmış biberleri ek ilave edin.
- Tüm gereçleri birlikte karıştırıp ,kullanacağınız borcama gereçleri bırakın.
- Yemeğin üzerine, yarım çay bardağı su, ek edin. Ve yağlı kağıdı yavaşça sudan geçirip, borcam üzerine serin. Akabinde fırında patates yemeğini pişirin.
- Patates yemeği fırından çıktıktan sonra, üzerine pul biber, ve kekik serpin, istek ederseniz ,pirinç pilavı ile birlikte ikram edin. Afiyet olsun 🙏🪷.
Fırında Patates Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










