Fırında Patates Püreli Tavuk Sote

Fırında Patates Püreli Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler

Sote için;

  • Yarım kg tavuk bonfile
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Pulbiber

Püre için;

  • 6 adet patates
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz

Fırında Patates Püreli Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak tavuk etini ufak ufak kesip tencerede 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyarak kavuralım. Tavuk eti kavrulduktan sonra soğanı doğrayalım onuda çevirdikten sonra biberi doğrayıp kavuralım.
  2. Daha sonra domatesi kabuğunu soyup ek edelim. 1 yemek kaşığı salçayıda koyup, 5dakika daha kavurup ocağın altını kapayalım.
  3. Patateslerin kabuklarını soyup doğrayalım. Biraz tuz ek edip sıcak su koyup haşlayalım. Piştikten sonra süzüp ezelim. Tereyağ ve sütünü koyup karıştıralım. Sütünü çekince pürenin altını kapayalım.
  4. Borcama püreyi yayalım. Üzerine soteyi yayalım. Bol kaşar rendesi serpip, fırına atalım.
  5. 200 derecede kaşarlar eriyince ye kadar pişirelim. Afiyet olsun 😍

Fırında Patates Püreli Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Peynirli Ay Poğaça
Tavada Musakka
Keten Tohumu İle Tatlı
Et Sote
Mini Kurabiyeler
Tart Kalıbında Tiramisu
Hdabla | © 2025 |