Fırında Patates Püreli Tavuk Sote

Fırında Patates Püreli Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler
Tavuk sote için;
- 1 adet tavuk göğsü
- 3-4 adet kırmızı biber
- 4-5 adet yeşil biber
- Tuz
- Karabiber
- Toz biber
- Pul biber
- Zerdeçal
Püre için;
- 5-6 adet patates
- Yarım çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
En üstü için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Patates Püreli Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patateslerimizi soyup haşlanması için tenceremize koyalım.
- Tavuk sotemiz için biberleri tavaya alıp yağda kavuralım, kavrulduktan sonra içerisine küp küp doğranmış tavuklarımızı ekleyelim biraz daha kavuralım.
- Baharatlarımızı ekleyip biraz suyunu çekene kadar pişirelim.
- Haşlanan patatesleri bir kab içerisine alıp ezelim.
- Üzerine yarım çay bardağı süt bir yemek kaşığı tereyağı ve tuzunu ekleyip karıştıralım.
- Borcamımızın en alt kısmına püremizi serelim ,üzerine tavuk sotemizi serelim ,en üstüne rendelenmiş kaşar peyniri serpelim.
- Önceden ısıtılmış fırında denetimli pişirelim. Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun.
Fırında Patates Püreli Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

