Fırında Patates Köfte

Fırında Patates Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram yağlı kıyma
- 1 tane kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı maden suyu ( 100 ml)
- Yarım çay bardağı galeta unu
- Yarım paket 7 gram kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşıgı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz (damak tadınıza nazaran ayarlayınız )
- 1 kg patates
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Sosu için;
- 3 su bardağı su
- 1 buçuk yemek kaşığı salça
- 1 buçuk çay kaşığı tuz
Fırında Patates Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Köfte için öncelikle olarak soğanı soyup rendeleyiniz ve suyunu sıkınız. Sarımsakları da rendeleyiniz yahut eziniz.
- Uygun bir kabın içine kıymayı, soğanı, sarımsakları, baharatları, maden suyunu, galeta ününü ve kabartma tozunu ekleyip güzelce yoğurunuz küçük küçük kesimler koparıp elinizle hal veriniz.
- Yapmış olduğunuz köfteleri buzdolabında 1 saat dinlendiriniz sonra tavaya sıvı yağı koyup köftelerinizi hafif kızartınız.
- Diğer yanda patatesleri soyunuz ve dilediğiniz üzere kesip hafif kızartınız. Sonra fırın tepsisine yağlı kağıt seriniz. Patates ve köfteleri tepsiye diziniz.
- Sos için olan gereçleri suyu salçayı ve tuzu ekleyip güzelce karıştınız. Ve sosu patates ve köftelerin üzerine dokunuz üzerine yağlı kağıdı ıslatıp seriniz.
- Fırının telini en alt kısmına koyunuz ve üstüne tepsiyi yerleştiriniz evvelce ısıtılmış 190 derecelik fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişiriniz.
Not:videolu tarifler îçin ınstagram sayfama beklerim.
Fırında Patates Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









