Fırında Paçanga Böreği

Fırında Paçanga Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet doğranmış domates
  • Yarım rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 su bardağı kadar doğranmış sucuk

Yufka ortasına sürmek için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 tatlı kaşığı süt
  • Galeta unu

Fırında Paçanga Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Doğranmış yeşil biber ve kırmızı biber yağda sotelenir.
  2. Ayrı bir kapta sucuk küçük kesimlere ayrılır küçük küçük doğranmış domatesler eklenir.
  3. Sotelenen biberler de üzerine eklenir ve rendelenmiş kaşar peyniri de eklenerek harç hazırlanmış olur.
  4. Yufka tezgah üzerine alınarak açılır ve dört eşit üçgen modüle kesilir 4 üçgen kesim elde edilir.
  5. Uygun bir kapta hazırlanmış olan sıvı yağ ve su elde edilen üçgen yufkanın içerisine sürülüp harcı eklenip geniş olarak sarılır.
  6. Daha sonra börekler evvel yumurtaya sonra da galeta ununa batırılarak tepsiye yerleştirilir.
  7. 180 derece evvelden ısıtılmış olan fırında altlı üstlü pişirilir.

Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Fırında Paçanga Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fellah Köfte
Bebekler İçin Sebze Çorbası
Limonlu Kek
Tavuk Dünyası Kekiklim
Çıtır Çıtır Peynirli Börek
Puf Poğaça ️
Hdabla | © 2025 |