Fırında Paçanga Böreği
Fırında Paçanga Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet doğranmış domates
- Yarım rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 su bardağı kadar doğranmış sucuk
Yufka ortasına sürmek için;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 tatlı kaşığı süt
- Galeta unu
Fırında Paçanga Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Doğranmış yeşil biber ve kırmızı biber yağda sotelenir.
- Ayrı bir kapta sucuk küçük kesimlere ayrılır küçük küçük doğranmış domatesler eklenir.
- Sotelenen biberler de üzerine eklenir ve rendelenmiş kaşar peyniri de eklenerek harç hazırlanmış olur.
- Yufka tezgah üzerine alınarak açılır ve dört eşit üçgen modüle kesilir 4 üçgen kesim elde edilir.
- Uygun bir kapta hazırlanmış olan sıvı yağ ve su elde edilen üçgen yufkanın içerisine sürülüp harcı eklenip geniş olarak sarılır.
- Daha sonra börekler evvel yumurtaya sonra da galeta ununa batırılarak tepsiye yerleştirilir.
- 180 derece evvelden ısıtılmış olan fırında altlı üstlü pişirilir.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Fırında Paçanga Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







