Fırında Orman Kebabı
Fırında Orman Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 500-600 gram dana kuşbaşı
- 2 adet patlıcan
- 3 adet patates
- 2 adet büyük havuç
- 1 kase haşlanmış bezelye
- 2-3 diş sarımsak
- Yeşil biber (benim yoktu ben eklemedim)
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı salça
- Sıcak su
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Tozbiber
Fırında Orman Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir tencereye biraz sıvı yağ tereyağ koyalım etimizi ekleyelim suyunu salıp, çekince sıcak su ek ederek istediğimiz pişme kıvamına gelene kadar pişirelim.
- Sebzelerimizi küp küp doğrayıp yağda kızartalım. Bezelyemiz haşlanmış olsun.
- Salça baharatlar ve sıcak su ile sosumuzu hazırlayalım pişirme yapmayacağız.
- Bütün materyalleri bir fırın kabında birleştirelim salçalı sosumuzu ekleyip üzerine ıslatılmış yağlı kağıt kapatıp, evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dk pişirelim afiyet olsun.
Fırında Orman Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















