Fırında Nefis Sebzeli Dolma

Fırında Nefis Sebzeli Dolma Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet iri renkli dolmalık biber
  • Sebzeleri kızartmak için bol sıvı yağ
  • 4 adet küçük uzunluk patates
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 1 kutu havuçlu bezelye konserve
  • 1 demet maydanoz

Damak tadınıza nazaran:

  • Tuz
  • 1 çay kaşığın karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber

Fırında Nefis Sebzeli Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle, patlıcanı küp küp kıyalım tuzlu suda 1 saat kadar bekletelim. Sudan geçirelim. Suyunu süzelim.
  2. Kabağı küp küp kıyalım sudan geçirelim. Süzgeçten geçirelim.
  3. Patatesi küp küp kıyalım sudan geçirelim ve havlu kağıt le bütün zerzevatları kurutalım.
  4. Biberi temizleyip sudan geçirelim kenarda bekletelim. 4 farklı başka yerlerden bıçak yardımı ile biberi oyalım.
  5. Uygun bir tavaya bol yağ alalım kızgın yağın üzerine evvel patatesi ek edelim, kızaran patatesi uygun bir tabağa alalım. ( tabağın tabanına uygun bir kağıt havlu yerleştirelim, fazladan yağı almasını sağlayalım.
  6. Sudan geçirilmiş maydanozu ince ince kıyalım, bezelyeli havucu sudan geçirelim havucu ince ince kıyalım. Kızartılmış sebzelerin üzerine ek edelim.
  7. Tuzunu, baharatları damak tadımıza nazaran ekleyelim.
  8. Temizlenmiş dolmaların içini zerzevat ile dolduralım.
  9. Uygun bir fırın kabına dolmaları alalım. Kenarına gereğince kaynamış su ek edelim 180 derece fırında dolmalık biber yumuşayana kadar pişmeye bırakalım.
  10. Süslemek için tekrar birar kıyılmış maydanoz serpiştirelim. Sıcak servis yapalım afiyet olsun.

Fırında Nefis Sebzeli Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yazın Vazgeçilmezi Soğuk Kahve
Kokanta Usulü Karalahana Turşusu
Lavantalı Ve Limonlu Kek
Sıvıyağlı Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye
Kolay Pastacı Kreması Tarifi
Havuçlu Kış Kurabiyesi (Sıvı Yağlı)
Hdabla | © 2025 |