Fırında Nefis Sebzeli Dolma
Fırında Nefis Sebzeli Dolma Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet iri renkli dolmalık biber
- Sebzeleri kızartmak için bol sıvı yağ
- 4 adet küçük uzunluk patates
- 1 adet patlıcan
- 1 adet kabak
- 1 kutu havuçlu bezelye konserve
- 1 demet maydanoz
Damak tadınıza nazaran:
- Tuz
- 1 çay kaşığın karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
Fırında Nefis Sebzeli Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle, patlıcanı küp küp kıyalım tuzlu suda 1 saat kadar bekletelim. Sudan geçirelim. Suyunu süzelim.
- Kabağı küp küp kıyalım sudan geçirelim. Süzgeçten geçirelim.
- Patatesi küp küp kıyalım sudan geçirelim ve havlu kağıt le bütün zerzevatları kurutalım.
- Biberi temizleyip sudan geçirelim kenarda bekletelim. 4 farklı başka yerlerden bıçak yardımı ile biberi oyalım.
- Uygun bir tavaya bol yağ alalım kızgın yağın üzerine evvel patatesi ek edelim, kızaran patatesi uygun bir tabağa alalım. ( tabağın tabanına uygun bir kağıt havlu yerleştirelim, fazladan yağı almasını sağlayalım.
- Sudan geçirilmiş maydanozu ince ince kıyalım, bezelyeli havucu sudan geçirelim havucu ince ince kıyalım. Kızartılmış sebzelerin üzerine ek edelim.
- Tuzunu, baharatları damak tadımıza nazaran ekleyelim.
- Temizlenmiş dolmaların içini zerzevat ile dolduralım.
- Uygun bir fırın kabına dolmaları alalım. Kenarına gereğince kaynamış su ek edelim 180 derece fırında dolmalık biber yumuşayana kadar pişmeye bırakalım.
- Süslemek için tekrar birar kıyılmış maydanoz serpiştirelim. Sıcak servis yapalım afiyet olsun.
Fırında Nefis Sebzeli Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















