Fırında Mantar Soslu Tavuk

Fırında Mantar Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 tane tavuk göğsü yahut tavuk pirzola
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Bulamak için gereğince un

Sebzeli harç için;

  • 400 gram mantar
  • 3 tane kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak

Kremalı sos için;

  • 200 ml krema
  • 200 ml tavuk suyu yahut olağan su
  • 1 dolu yemek kaşığı nişasta

Üzeri için;

  • 1 tutam kıyılmış maydanoz
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında Mantar Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk göğsünü çok kalınsa ortadan uzunlamasına keselim ,aynı eşitlikte olması ,eşit pişmesini sağlar kestiğimiz tavuklara tuz,karabiber ve kırmızı toz biber ekleyip karıştıralım, her tarafını una bulayalım.
  2. Isıtılmış tavaya biraz yağ ek edip tavukların her 2 tarafını yüksek ateşte kızartalım ( yaklaşık 4 dakika) kızaran tavukları bir servis tabağına alalım ( tavukların kızarma mühleti kestiğiniz kalınlığa nazaran değişebilir ).
  3. Aynı tavaya yemeklik doğranmış soğanı, sarımsak ve mantarı ekleyip karıştıralım mantarlar renk değiştirene kadar yüksek ateşte soteleyin tuz ve baharatları ekleyip 2 dakika daha kavurun.
  4. Ayrı bir kasede krema ,tavuk suyu,ve nişastayı karıştırın ocak orta ateşteyken nişastalı karışımı sotelenmiş mantarın üzerine dökelim ,karıştırarak kıvam almasını sağlayalım .
  5. Ocaktan alıp üzerine maydanoz ekleyelim tavukların üzerine mantarlı karışımı dökelim, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpelim, evvelden ısıttığımız 190 derece fırında kızarana dek pişirelim afiyet olsun.

Fırında Mantar Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kadayıflı Cevizli Rulo
Avcı Böreği
Elmalı Kek
Kakaolu Islak Kek
Sütsüz Brokoli Çorbası
Kürt Böreği (Videolu)
Hdabla | © 2025 |