Fırında Makarna Patlıcan Közlü

Fırında Makarna Patlıcan Közlü Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 pk fırın makarna

Beşamel sosu için;

  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağ tepeleme olsun
  • Yeterince süt ( kıvamı koyu olmasın azar azar ek edin )
  • Muskat rendesi bir çay kaşığı kadar
  • 1 çay kaşığı karabiber (silme olsun)
  • Tuz
  • 200 gr kaşar peyniri
  • 3-4 adet patlıcan (közlenecek )
  • 1 adet kapya biber ( közlenecek )
  • Bir avuç ince doğranmış maydanoz

Fırında Makarna Patlıcan Közlü Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Makarnayı haşlayın 7 dakikada haşlanıyor.
  2. Beşamel sosu için tencereye tereyağını ekleyin ve unu kavurun ,sonra yavaş yavaş sütü ekleyin.
  3. Közlediğiniz patlıcanları ve kaşar peynirinin yarısını, öbür kalan materyalleri ekleyip beşamel sosu pişirin.
  4. Haşladığımız beşamel sosa makarnayı ekleyip karıştırın.
  5. Sonra fırın kabına döküp düzleyin ve pişirin.
  6. Üstü kızarmaya yakın kalan kaşarları rendeleyip tekrar fırınlayın. Afiyet olsun.

Fırında Makarna Patlıcan Közlü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dubai Brownie
Kuşbaşılı Pide İç Harcı
Nefis Ev Yapımı Et Döner
Milföy Çıtırlığında İçli Kete
Siyez Unlu, Cevizli, Kuru Domatesli Ve Zeytinli Poğaça
Cevizli Kıyır Kıyır Ev Baklavası
Hdabla | © 2025 |